Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla pełni szczęścia...kura musi być ze wsi, a grzyby z lasu
Składniki
Grzyby namoczyć całą noc, płyn zachować. Kurę podzielić na mniejsze kawałki ( u mnie było ich 6 szt) i doprawić.
Kawałki kury i grzyby (jednocześnie) usmażyć na dużym ogniu na oleju - aż się zezłocą , pod koniec dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Po podlaniu płynem z grzybów dusić ok. 2 godz. na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas obracając mięso- brak płynu uzupełniamy wodą.
Mięso wyciągnąć z sosu, dodać do niego mąkę i śmietanę i zmiksować na gładko (ewentualnie doprawić). Tak zaprawiony sos zagotować i podgrzać w nim mięso jeśli ostygło.
Życzę smacznego grzybowego rarytasu ze wsi .