Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka! Zdrowe i smakowite danie dla wielbicieli smaku gyrosa:)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Z oleju, musztardy rosyjskiej i 2 łyżek przyprawy gyros robimy marynatę. Przygotowaną marynatą zalewamy mięso, delikatnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię teflonową, na rozgrzaną patelnię wlewamy kurczaka wraz z marynatą. Smażymy do miękkości, mieszając co chwilę. Przekładamy mięso na talerz odsączając je z tłuszczu.
Na pozostały na patelni tłuszcz wrzucamy najpierw cebulę i szklimy chwilę, później dodajemy czosnek, a po chwili pozostałe warzywa. Posypujemy odrobiną soli oraz pieprzu i smażymy, mieszając co jakiś czas. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy 1 łyżkę przyprawy gyros i mieszamy, łączymy z usmażonym mięsem. Ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.
Wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki, podajemy z ugotowaną kaszą jaglaną. SMACZNEGO:)