Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak Brukselkowy w curry

Kurczak Brukselkowy w curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 1498

Potrawka z kurczakiem i z warzywami w pysznym sosie curry, najlepiej podawać z ryżem.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • Sól
  • Curry
  • Olej do smażenia
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
  • 1 opakowanie mrożonej brukselki
  • 3 małe marchewki
  • 1/3 kapusty białej
  • Kostka rosołowa
  • 2 łyżki maki pszennej
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju

  2. 2. Doprawiamy curry oraz solą.

  3. 3. Fasolkę, brukselkę, oraz marchewkę obraną i pokrojoną w kostkę, wkładamy na patelnię, zalewamy wodą, doprawiamy solą i gotujemy.

  4. 4. Dodajemy kostkę rosołową.

  5. 5. Kapustę drobno siekamy i dokładamy do warzyw.

  6. 6. Doprawiamy curry.

  7. 7. Łączymy mięso z warzywami.

  8. 8. W naczyniu rozrabiamy mąkę z małą ilością wody i gdy warzywa są już dobre wlewamy do warzyw, gotujemy
    5 minut.

  9. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego Same ulubione pyszności na patelni no i nie wypada nic innego, jak zjeść to danie na kolację ;) Właściwie, to można by było podzielić to danie, na trzy inne, równie pyszne :) Superos i ten zapach curry, mniam. Szósteczka z Plusem :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń