Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17417
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1142
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6417
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 606
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17417
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1142
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6417
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 606
Składniki
Ćwiartki kurczaka przepołowic, obsypac solą, zezłocic na oliwie, włożyc do naczynia żaroodpornego.
W rondelku na rozgrzanym maśle i wytopionym tłuszczu ze smażonego kurczaka poddusic czosnek, cebulę i jabłka.
Dodac sól, curry i mąkę, wymieszac. Powoli dodawac śmietankę, gotowac na wolnym ogniu ok. 5 minut. Zalac sosem kurczaka, piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Podawac z ryżem. Smacznego.