Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Składniki
Ćwiartki kurczaka przepołowic, obsypac solą, zezłocic na oliwie, włożyc do naczynia żaroodpornego.
W rondelku na rozgrzanym maśle i wytopionym tłuszczu ze smażonego kurczaka poddusic czosnek, cebulę i jabłka.
Dodac sól, curry i mąkę, wymieszac. Powoli dodawac śmietankę, gotowac na wolnym ogniu ok. 5 minut. Zalac sosem kurczaka, piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Podawac z ryżem. Smacznego.