Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16264
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5195
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16264
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5195
Składniki
Ćwiartki kurczaka przepołowic, obsypac solą, zezłocic na oliwie, włożyc do naczynia żaroodpornego.
W rondelku na rozgrzanym maśle i wytopionym tłuszczu ze smażonego kurczaka poddusic czosnek, cebulę i jabłka.
Dodac sól, curry i mąkę, wymieszac. Powoli dodawac śmietankę, gotowac na wolnym ogniu ok. 5 minut. Zalac sosem kurczaka, piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Podawac z ryżem. Smacznego.