Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami - na ciepło danie obiadowe, na zimno z sosem czosnkowym pyszna sałatka.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4521
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 40
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 74
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4521
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 40
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 74
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy curry, szczyptę soli, mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Fasolkę szparagową kroimy w nieduże kawałki ok. 2 cm, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości i odcedzamy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy pierś, smażymy na rumiano i przekładamy na talerzyk (nadmiar oleju wylewamy). Na tej samej patelni zagotowujemy 1 szklankę wody, wsypujemy ryż, solimy i gotujemy na małym ogniu do miękkości od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolewamy wody. Kiedy ryż będzie już miękki dodajemy kurczaka, fasolkę, paprykę, kukurydzę i garść posiekanego koperku. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku, chwilę podgrzewając na patelni. Smacznego :)