Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kurczaka w aromatycznym i wyrazistym sosie curry z zieloną fasolką szparagową. Całość podawana z delikatnym ryżem jaśminowym.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3097
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3097
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Oczyszczoną ze ścięgien i włókien pierś z kurczaka kroimy w paski, które oprószamy solą. Paski kurczaka podsmażamy na oleju kokosowym.
W garnku zagotowujemy 150 ml wody oraz 150 ml mleka. Całość dosalamy i dodajemy 1 łyżeczkę cukru brzozowego oraz mrożoną fasolkę szparagową. Gotujemy 8 - 10 minut. Pod koniec gotowania fasolki dodajemy curry i pieprz cayenne.
Następnie do naczynia przekładamy 1 chochelkę sosu z garnka, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczkę oleju kokosowego oraz około 5 łyżek ugotowanej fasolki. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy z powrotem do garnka i ponownie zagotowujemy całość.
Na sam koniec do powstałego sosu dodajemy podsmażone paski kurczaka, mieszamy i doprawiamy do smaku odrobiną soli.
Ryż jaśminowy moczymy w zimnej wodzie przez około 30 minut, aby uzyskać długie ziarna, a następnie gotujemy w osolonej wodzie (około 8 - 10 minut). Ryż i kurczaka z fasolką podajemy ze świeżymi ziołami np. bazylią. Życzę smacznego! :)