Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kurczaka w aromatycznym i wyrazistym sosie curry z zieloną fasolką szparagową. Całość podawana z delikatnym ryżem jaśminowym.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Oczyszczoną ze ścięgien i włókien pierś z kurczaka kroimy w paski, które oprószamy solą. Paski kurczaka podsmażamy na oleju kokosowym.
W garnku zagotowujemy 150 ml wody oraz 150 ml mleka. Całość dosalamy i dodajemy 1 łyżeczkę cukru brzozowego oraz mrożoną fasolkę szparagową. Gotujemy 8 - 10 minut. Pod koniec gotowania fasolki dodajemy curry i pieprz cayenne.
Następnie do naczynia przekładamy 1 chochelkę sosu z garnka, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczkę oleju kokosowego oraz około 5 łyżek ugotowanej fasolki. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy z powrotem do garnka i ponownie zagotowujemy całość.
Na sam koniec do powstałego sosu dodajemy podsmażone paski kurczaka, mieszamy i doprawiamy do smaku odrobiną soli.
Ryż jaśminowy moczymy w zimnej wodzie przez około 30 minut, aby uzyskać długie ziarna, a następnie gotujemy w osolonej wodzie (około 8 - 10 minut). Ryż i kurczaka z fasolką podajemy ze świeżymi ziołami np. bazylią. Życzę smacznego! :)