Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to szybkie, koreańskie danie pochodzi z niesamowicie apetycznego bloga Facet z przepisem. Gorąco polecamy. Troszkę dodatki po swojemu zrobiliśmy, ale wyszło niesamowicie pysznie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10733
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3935
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42558
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 462
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 415
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10733
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3935
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42558
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 462
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 415
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w paski albo jak u nas filety pokroiliśmy w duże prostokąty o grubości 2 cm (waga 1 szt to około 150 g). Wszystkie składniki marynaty mieszamy, wrzucamy kurczaka i dokładnie w niej obtaczamy. Odstawiamy na około 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy surówkę z kapusty pekińskiej. Kapustę cienko szatkujemy, do niej dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, kiełki fasoli, pokrojone na mniejsze kawałki pomidorki, ogórek obrany i pokrojony w dużą kostkę. Przygotowujemy dressing: Do słoika (200 ml) wlewamy olej z pestek winogrona, kilka kropli oleju sezamowego, ocet ryżowy, cukier palmowy, słoik zamykamy i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do surówki, dokładnie mieszamy i odstawiamy żeby surówka przesiąkła smakami (temperatura pokojowa). Na patelni do grillowania rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka po kilka minut (większe kawałki) lub mniejsze dość szybko się smażą. Podajemy z surówką i ciepłym ryżem jaśminowym.