Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-06-2011
Prosty i niezwykle aromatyczny kurczak
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6091
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8552
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5890
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6091
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8552
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5890
Składniki
Drobno posiekałam zieloną pietruszkę i czosnek, osoliłam i wymieszlałam. W udku kurczaka zrobiłam ręką kieszonkę między mięsem a skórą. W powstałą kieszonkę włożyłam pietruszkowo-czosnkowe nadzienie. Szczelnie zlepiłam skórę i mięso, osoliłam z wierzchu i położyłam skórą do dołu na rozgrzanej patelni. Po godzinie ze skóry wytopił się cały tłuszcz, więc nie trzeba było dodawać ani kropli tłuszczu. Otrzymałam mięso genialnie pachnące pietruszką i czosnkiem.