Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w aromatycznej indyjskiej mieszance przypraw garam masala. Pyszne soczyste mięso i młoda żółta cukinia w sosie pomidorowym. Gorąco polecam.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 225
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 225
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
Składniki
Posiekać cebulę. Cukinię pokroić w około 1 centymetrowe plasterki, większe można przekroić jeszcze na pół. Czosnek posiekać. Kurczaka pokroić w około 3 cm cząstki. Na jednej mniejszej patelni podgrzać łyżkę oleju,podsmażyć cukinię, dolać niecałe pół szklanki bulionu, kilka minut podgotować . Potem dodać pokrojone kawałki suszonych pomidorów, przykryć gotować jeszcze kilka minut.
Na drugiej dużej patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć cebulę. Dodać przyprawę garam masala, czosnek, pieprz, kawałki kurczaka, minutę podsmażyć , ciągle mieszając. Dolać kilka łyżek bulionu, przemieszać, po 2-3 minutach dodać pomidory z puszki, wymieszać. Wszystko dusimy kilka minut do miękkości mięsa. Do mięsa dodajemy zawartość drugiej patelni, wszystko razem podgrzewamy i doprawiamy śmietaną . Całość posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem.