Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w aromatycznej indyjskiej mieszance przypraw garam masala. Pyszne soczyste mięso i młoda żółta cukinia w sosie pomidorowym. Gorąco polecam.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13698
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43243
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 523
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 475
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13698
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43243
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 523
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 475
Składniki
Posiekać cebulę. Cukinię pokroić w około 1 centymetrowe plasterki, większe można przekroić jeszcze na pół. Czosnek posiekać. Kurczaka pokroić w około 3 cm cząstki. Na jednej mniejszej patelni podgrzać łyżkę oleju,podsmażyć cukinię, dolać niecałe pół szklanki bulionu, kilka minut podgotować . Potem dodać pokrojone kawałki suszonych pomidorów, przykryć gotować jeszcze kilka minut.
Na drugiej dużej patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć cebulę. Dodać przyprawę garam masala, czosnek, pieprz, kawałki kurczaka, minutę podsmażyć , ciągle mieszając. Dolać kilka łyżek bulionu, przemieszać, po 2-3 minutach dodać pomidory z puszki, wymieszać. Wszystko dusimy kilka minut do miękkości mięsa. Do mięsa dodajemy zawartość drugiej patelni, wszystko razem podgrzewamy i doprawiamy śmietaną . Całość posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem.