Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w aromatycznej indyjskiej mieszance przypraw garam masala. Pyszne soczyste mięso i młoda żółta cukinia w sosie pomidorowym. Gorąco polecam.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
Składniki
Posiekać cebulę. Cukinię pokroić w około 1 centymetrowe plasterki, większe można przekroić jeszcze na pół. Czosnek posiekać. Kurczaka pokroić w około 3 cm cząstki. Na jednej mniejszej patelni podgrzać łyżkę oleju,podsmażyć cukinię, dolać niecałe pół szklanki bulionu, kilka minut podgotować . Potem dodać pokrojone kawałki suszonych pomidorów, przykryć gotować jeszcze kilka minut.
Na drugiej dużej patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć cebulę. Dodać przyprawę garam masala, czosnek, pieprz, kawałki kurczaka, minutę podsmażyć , ciągle mieszając. Dolać kilka łyżek bulionu, przemieszać, po 2-3 minutach dodać pomidory z puszki, wymieszać. Wszystko dusimy kilka minut do miękkości mięsa. Do mięsa dodajemy zawartość drugiej patelni, wszystko razem podgrzewamy i doprawiamy śmietaną . Całość posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem.