Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13302
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13302
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Składniki
Kurczaka nasmarowuję przyprawą. Cebulę kroję w pióra. Układam kurczaka i cebulę na przemian w naczyniu żaroodpornym. Piekę w 190 stopniach 30-40 minut w zależności od wielkości górek kurczaka. Podaję z warzywami w atrakcyjnej formie - odrobina carvingu i talerz wygląda apetycznie - tu obierakiem pokroiłam ogórka wzdłuż i ułożyłam fale, w drugiego obrałam niedokładnie i pokroiłam w plasterki :) To najszybszy sposób, bo górki dostępne są w sprzedaży bez kości i bez skóry, kurczaka nie myję (nowe odkrycia naukowe donoszą, że mycie kurczaka sprzyja rozprowadzaniu szkodliwych dla człowieka bakterii, które giną w wysokiej temperaturze).