Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Kurczaka nasmarowuję przyprawą. Cebulę kroję w pióra. Układam kurczaka i cebulę na przemian w naczyniu żaroodpornym. Piekę w 190 stopniach 30-40 minut w zależności od wielkości górek kurczaka. Podaję z warzywami w atrakcyjnej formie - odrobina carvingu i talerz wygląda apetycznie - tu obierakiem pokroiłam ogórka wzdłuż i ułożyłam fale, w drugiego obrałam niedokładnie i pokroiłam w plasterki :) To najszybszy sposób, bo górki dostępne są w sprzedaży bez kości i bez skóry, kurczaka nie myję (nowe odkrycia naukowe donoszą, że mycie kurczaka sprzyja rozprowadzaniu szkodliwych dla człowieka bakterii, które giną w wysokiej temperaturze).