Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Kurczaka nasmarowuję przyprawą. Cebulę kroję w pióra. Układam kurczaka i cebulę na przemian w naczyniu żaroodpornym. Piekę w 190 stopniach 30-40 minut w zależności od wielkości górek kurczaka. Podaję z warzywami w atrakcyjnej formie - odrobina carvingu i talerz wygląda apetycznie - tu obierakiem pokroiłam ogórka wzdłuż i ułożyłam fale, w drugiego obrałam niedokładnie i pokroiłam w plasterki :) To najszybszy sposób, bo górki dostępne są w sprzedaży bez kości i bez skóry, kurczaka nie myję (nowe odkrycia naukowe donoszą, że mycie kurczaka sprzyja rozprowadzaniu szkodliwych dla człowieka bakterii, które giną w wysokiej temperaturze).