Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93455
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2617
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3472
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1574
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93455
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2617
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3472
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1574
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Kurczaka nasmarowuję przyprawą. Cebulę kroję w pióra. Układam kurczaka i cebulę na przemian w naczyniu żaroodpornym. Piekę w 190 stopniach 30-40 minut w zależności od wielkości górek kurczaka. Podaję z warzywami w atrakcyjnej formie - odrobina carvingu i talerz wygląda apetycznie - tu obierakiem pokroiłam ogórka wzdłuż i ułożyłam fale, w drugiego obrałam niedokładnie i pokroiłam w plasterki :) To najszybszy sposób, bo górki dostępne są w sprzedaży bez kości i bez skóry, kurczaka nie myję (nowe odkrycia naukowe donoszą, że mycie kurczaka sprzyja rozprowadzaniu szkodliwych dla człowieka bakterii, które giną w wysokiej temperaturze).