Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak Generała Mon

Kurczak Generała Mon

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 4956

Dodano:

Odsłon: 2844

Delikatne mięso z kurczaka z ulubionymi warzywami, podane z ryżem. To idealna propozycja na obiad w dni upalne.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • 1 opakowanie mrożonej fasoli szparagowej
  • 10 dag grzybów mun
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Cebula
  • 4 marchewki
  • Przyprawa do potraw chińskich
  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • 2 papryki czerwone
  • 1 łyżka sosu słodko pikantnego Chili
  • Kukurydza konserwowa
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Fix do potraw chińskich
  • Chili
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Fasolę gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Grzyby Mun moczymy.
    3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 4. Doprawiamy solą oraz przyprawą do potraw chińskich.

  3. 5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanej patelni Wok.

  4. 6.Marchew obieramy, drobno kroimy, dodajemy do cebuli.

  5. 7. Kapustę szatkujemy i również dodajemy do cebuli.

  6. 8. Papryki kroimy drobno, dodajemy do warzyw.
    9. Podlewamy szklanką wody i solimy.

  7. 10. Grzyby odlewamy z wody, drobno kroimy, przekładamy do Woka.

  8. 11. Dodajemy sos słodko Pikantny Chili.

  9. 12. Następnie kukurydzę.
    13. Fasolkę.

  10. 14. Sos sojowy, przyprawę Fix i chili.

  11. 15. Łączymy z mięsem.


  12. 16. Chwilę gotujemy.
    17. Danie gotowe, podajemy z ryżem.
    18. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń