Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawny, gotowany kurczak z dodatkiem warzyw. Danie idealne dla osób na diecie. Tylko kilka składników, które musisz umieścić w garnku! Ciesz się zdrową i prostą kuchnią!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Składniki
Do dużego garnka dodajemy marchewki, łodygi selera naciowego, cebulę, czosnek, pęczek natki pietruszki, pęczek koperku, ziarna kolendry, ziarna pieprzu, liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę suszonego lubczyku oraz 15 g soli. Całość zalewamy 3 litrami wody i wstawiamy na kuchenkę.
Gdy wywar się zagotuje dodajemy tuszkę kurczaka. Mięso gotujemy przez godzinę na średnim ogniu. Pół godziny przed końcem gotowania dodajemy oczyszczone i przekrojone na pół kolby kukurydzy.
Ugotowanego kurczaka podajemy z ryżem, marchewką i kolbami kukurydzy. Smacznego!