Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawny, gotowany kurczak z dodatkiem warzyw. Danie idealne dla osób na diecie. Tylko kilka składników, które musisz umieścić w garnku! Ciesz się zdrową i prostą kuchnią!
Składniki
Do dużego garnka dodajemy marchewki, łodygi selera naciowego, cebulę, czosnek, pęczek natki pietruszki, pęczek koperku, ziarna kolendry, ziarna pieprzu, liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę suszonego lubczyku oraz 15 g soli. Całość zalewamy 3 litrami wody i wstawiamy na kuchenkę.
Gdy wywar się zagotuje dodajemy tuszkę kurczaka. Mięso gotujemy przez godzinę na średnim ogniu. Pół godziny przed końcem gotowania dodajemy oczyszczone i przekrojone na pół kolby kukurydzy.
Ugotowanego kurczaka podajemy z ryżem, marchewką i kolbami kukurydzy. Smacznego!