Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pysznego naturalnego kurczaka, wyjątkowy smak, zapach i chrupiąca skórka, to walory tego przepisu. Technika smażenia bez dodatkowego tłuszczu :-) Polecam serdecznie i smacznego !!! Zapraszam na film. https://youtu.be/VBUj6aV_5X4
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 42
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2296
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 42
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2296
Składniki
Ćwiartki myjemy, luzujemy kość udową, a następnie nożem oddzielamy pałkę od uda. Części kurczaka przekładamy do miski, oprószamy solidnie solą i pieprzem, przykrywamy miskę i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie kurczaka przekładamy do zimnej patelni skórą do dołu. Odpalamy gaz, ustawiamy średni płomień i podsmażamy kurczaka około 15 minut, następnie przekładamy go na drugą stronę i podsmażamy kolejne 10-15 minut, po tym czasie przykrywamy patelnię i smażymy na minimalnym ogniu kolejne 20-25 minut. Na sam koniec przewracamy kurczaka raz jeszcze stroną ze skórą i podsmażamy kolejne 5 minut. Gotowe :-) Technika smażenia bez dodatkowego tłuszczu, polecam serdecznie. Zapraszam na film :-)