Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pysznego naturalnego kurczaka, wyjątkowy smak, zapach i chrupiąca skórka, to walory tego przepisu. Technika smażenia bez dodatkowego tłuszczu :-) Polecam serdecznie i smacznego !!! Zapraszam na film. https://youtu.be/VBUj6aV_5X4
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14640
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14640
Składniki
Ćwiartki myjemy, luzujemy kość udową, a następnie nożem oddzielamy pałkę od uda. Części kurczaka przekładamy do miski, oprószamy solidnie solą i pieprzem, przykrywamy miskę i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie kurczaka przekładamy do zimnej patelni skórą do dołu. Odpalamy gaz, ustawiamy średni płomień i podsmażamy kurczaka około 15 minut, następnie przekładamy go na drugą stronę i podsmażamy kolejne 10-15 minut, po tym czasie przykrywamy patelnię i smażymy na minimalnym ogniu kolejne 20-25 minut. Na sam koniec przewracamy kurczaka raz jeszcze stroną ze skórą i podsmażamy kolejne 5 minut. Gotowe :-) Technika smażenia bez dodatkowego tłuszczu, polecam serdecznie. Zapraszam na film :-)