Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12356
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5679
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7027
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12356
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5679
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7027
Składniki
Składniki marynaty połączyć ze sobą i posmarować kurczaka w środku, wsadzić cebulę. Nabić kurczaka na butelkę piwa w taki sposób, żeby szyjka butelki wyszła górą, owinąć szyjkę butelki skórą kurczaka w taki sposób, żeby piwo podczas pieczenia wylewało się na kurczaka. Resztą marynaty posmarować ptaka z zewnątrz i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 1,5 h (ogólnie zasada jest taka, że 1h na 1kg). Podawać z pieczonymi warzywami