Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11033
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4894
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1030
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11033
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4894
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1030
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1417
Składniki
Składniki marynaty połączyć ze sobą i posmarować kurczaka w środku, wsadzić cebulę. Nabić kurczaka na butelkę piwa w taki sposób, żeby szyjka butelki wyszła górą, owinąć szyjkę butelki skórą kurczaka w taki sposób, żeby piwo podczas pieczenia wylewało się na kurczaka. Resztą marynaty posmarować ptaka z zewnątrz i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 1,5 h (ogólnie zasada jest taka, że 1h na 1kg). Podawać z pieczonymi warzywami