Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 86
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 182
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 86
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 182
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Składniki marynaty połączyć ze sobą i posmarować kurczaka w środku, wsadzić cebulę. Nabić kurczaka na butelkę piwa w taki sposób, żeby szyjka butelki wyszła górą, owinąć szyjkę butelki skórą kurczaka w taki sposób, żeby piwo podczas pieczenia wylewało się na kurczaka. Resztą marynaty posmarować ptaka z zewnątrz i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 1,5 h (ogólnie zasada jest taka, że 1h na 1kg). Podawać z pieczonymi warzywami