Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty kurczak. Lekko słodki dzięki aromatom z piwa. Na karmi nas do syta :). Spróbujcie a na pewno nie pożałujecie.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 359
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 156
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 359
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 156
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 112
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie nacieramy go oliwą i mieszanką przypraw. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Następnego dnia butelkę z piwem namaczamy aby usunąć etykiety. Przygotowanego kurczaka nadziewamy na butelkę tak aby szyjka wystawała u góry. Otwieramy piwo. Pieczemy na ruszcie " na stojąco" podstawiając pod piwo niewielki talerzyk, a pod ruszt naczynie żaroodporne z wodą. Pieczemy ok. 1,5 godz w temp 180C. 10 minut przed końcem włączamy termoobieg aby uzyskać chrupiąca skórkę.