Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nambo to połączenie ostrych i słodkich smaków. Posypane sezamem możesz podawać z ryżem albo pieczywem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3060
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2162
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 842
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3060
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2162
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 842
Składniki
Udka z kurczaka umyj, osusz i pokrój w cienkie paski lub większą kostkę. Oprósz mięso solą, pieprzem i obtocz w mące.
Trawę cytrynową rozgnieć końcówką noża lub tłuczkiem, aby uwolniła aromat, a następnie drobno posiekaj. Czosnek obierz i posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej sezamowy. Wrzuć kurczaka i smaż na średnim ogniu aż się zarumieni. Dodaj trawę cytrynową i czosnek, podsmażaj przez minutę.
Dodaj sambal, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier i miód. Wymieszaj i smaż aż sos zacznie się karmelizować i oblepi mięso. Co jakiś czas mieszaj.
Gotowego kurczaka posyp sezamem i od razu podawaj.