Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 606
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4368
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 606
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4368
Składniki
Filety płuczemy ,kroimy w większą kostkę i oprószamy solą ,pieprzem ,curry oraz kuminem. Lekko podsmażamy na oliwie z oliwek z posiekanymi szalotkami. Dodajemy pomidory ,czosnek ,bulion i dusimy na wolnym ogniu ,do zredukowania (nie zupełnego) sosu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ,w zależności od upodobań można doprawić jeszcze curry i kuminem. Podajemy z kaszą kuskus.