Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11486
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 65
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155034
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1094
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11486
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 65
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155034
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1094
Składniki
1. Ćwiartkę z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić z ewentualnych resztek piór i przekroić. 2. Mięso obsypać z obu stron solą, pieprzem czarnym, słodką papryką w proszku, bazylią oraz mniejszą ilością majeranku i imbiru w proszku. 3. Przyprawionego kurczaka dokładnie pokryć olejem i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. 4. Piec w piekarniku w 180 st.C przy użyciu grzałki góra/dół przez ok. 1h 45min.