Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Składniki
1. Ćwiartkę z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić z ewentualnych resztek piór i przekroić. 2. Mięso obsypać z obu stron solą, pieprzem czarnym, słodką papryką w proszku, bazylią oraz mniejszą ilością majeranku i imbiru w proszku. 3. Przyprawionego kurczaka dokładnie pokryć olejem i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. 4. Piec w piekarniku w 180 st.C przy użyciu grzałki góra/dół przez ok. 1h 45min.