Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis. Palce lizać. Zapraszam na filmik na moj kanał na Youtube
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 127
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1291
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 127
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1291
Składniki
Kurczaka umyć ,osuszyć lotki zawinąć folią aluminiową, nogi związać sznurkiem do pieczenia.1 kg soli wysypać na blaszkę i położyć kurczaka ,tak jak na fotce. Kurczaka niczym nie doprawiamy.
Kurczaka wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni funkcja góra, dół. Wstawiamy kurczaka na środkową półkę i pieczemy przez 90minut następnie w funkcję włączyć funkcję grill i piec 15 minut, aby skórka zarumieniła się.
Oto gotowy kurczak , który serwujemy z ziemniakami i surówką . Zapraszam na filmik . Buon appetito!