Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis. Palce lizać. Zapraszam na filmik na moj kanał na Youtube
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 964
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2852
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14642
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 964
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2852
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14642
Składniki
Kurczaka umyć ,osuszyć lotki zawinąć folią aluminiową, nogi związać sznurkiem do pieczenia.1 kg soli wysypać na blaszkę i położyć kurczaka ,tak jak na fotce. Kurczaka niczym nie doprawiamy.
Kurczaka wstawiamy do nagrzanego piekarnika 190 stopni funkcja góra, dół. Wstawiamy kurczaka na środkową półkę i pieczemy przez 90minut następnie w funkcję włączyć funkcję grill i piec 15 minut, aby skórka zarumieniła się.
Oto gotowy kurczak , który serwujemy z ziemniakami i surówką . Zapraszam na filmik . Buon appetito!