Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego męża.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2389
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2389
Składniki
Kurczaka porządnie płuczemy i wrzucamy do niego paprykę, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz i sól. Nacieramy go dokładnie z każdej strony przyprawami.
Butelkę oczyszczamy z naklejek. Oczyszczoną butelkę otwieramy i umieszczamy na środku naczynia żaroodpornego lub blaszki. Na butelkę nabijamy kurczaka, tak aby szyjka butelki lekko wystawała.
Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy go przez około 1 godziny i 40 minut. Po godzinie pieczenia kurczaka polewamy co jakiś czas piwem, które wyciekło na naczynie żaroodporne (uważać aby się nie poparzyć).
Po upieczeniu kurczak powinien być pięknie przyrumieniony. Podajmy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD