Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego męża.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9513
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4972
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 658
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9513
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4972
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 658
Składniki
Kurczaka porządnie płuczemy i wrzucamy do niego paprykę, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz i sól. Nacieramy go dokładnie z każdej strony przyprawami.
Butelkę oczyszczamy z naklejek. Oczyszczoną butelkę otwieramy i umieszczamy na środku naczynia żaroodpornego lub blaszki. Na butelkę nabijamy kurczaka, tak aby szyjka butelki lekko wystawała.
Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy go przez około 1 godziny i 40 minut. Po godzinie pieczenia kurczaka polewamy co jakiś czas piwem, które wyciekło na naczynie żaroodporne (uważać aby się nie poparzyć).
Po upieczeniu kurczak powinien być pięknie przyrumieniony. Podajmy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD