Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego męża.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7491
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7491
Składniki
Kurczaka porządnie płuczemy i wrzucamy do niego paprykę, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz i sól. Nacieramy go dokładnie z każdej strony przyprawami.
Butelkę oczyszczamy z naklejek. Oczyszczoną butelkę otwieramy i umieszczamy na środku naczynia żaroodpornego lub blaszki. Na butelkę nabijamy kurczaka, tak aby szyjka butelki lekko wystawała.
Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy go przez około 1 godziny i 40 minut. Po godzinie pieczenia kurczaka polewamy co jakiś czas piwem, które wyciekło na naczynie żaroodporne (uważać aby się nie poparzyć).
Po upieczeniu kurczak powinien być pięknie przyrumieniony. Podajmy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD