Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Praktycznie cały obiad w jednym półmisku.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13022
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1662
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232097
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13022
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1662
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232097
Składniki
Kurczaka płuczemy, osuszamy i doprawiamy papryką, czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Tak przygotowane pałki obsmażamy z każdej strony.
Do wody dodajemy keczup, paprykę, zioła prowansalskie, cukier i masło. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy ryż. Na ryżu układamy podsmażone mięso.
Całość zalewamy przygotowanym, gorącym sosem.
Tak przygotowanego kurczaka z ryżem pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 60-70 minut.
Podajemy na gorąco z ulubioną sałatką. Smacznego !!!
;-D
;-)))
xd