Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Praktycznie cały obiad w jednym półmisku.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25062
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25062
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 160
Składniki
Kurczaka płuczemy, osuszamy i doprawiamy papryką, czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Tak przygotowane pałki obsmażamy z każdej strony.
Do wody dodajemy keczup, paprykę, zioła prowansalskie, cukier i masło. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy ryż. Na ryżu układamy podsmażone mięso.
Całość zalewamy przygotowanym, gorącym sosem.
Tak przygotowanego kurczaka z ryżem pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 60-70 minut.
Podajemy na gorąco z ulubioną sałatką. Smacznego !!!
;-D
;-)))
xd