Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak jest po prostu przepyszny, taki delikatny i soczysty.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 471
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 397
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 471
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 397
Składniki
1. Kurczaka umyć i po osuszeniu dokładnie natrzeć przyprawami, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. (Wszystkie kawałki powinny leżeć obok siebie, a nie jeden na drugim.) Dodać marchewkę uprzednio pokrojoną w grubsze plasterki,a cebule w piórka. Całość zalać mlekiem, przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 70 minut - do miękkości. (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków kurczaka.) W trakcie pieczenia mięso należy obrócić na drugą stronę, a marchewkę przemieszać. Z 15 minut przed końcem zdjąć folię, aby skórka nabrała złotego koloru.