Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-05-2014
Dobre mięso, aromatyczny czosnek i świeże zioła wystarczą do stworzenia prostego, aromatycznego dania.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3483
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 48
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2863
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 166
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 123
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3483
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 48
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2863
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 166
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 123
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni C. Kurczaka myjemy dokładnie i porcjujemy. Czosnek rozdzielamy na ząbki ale nie obieramy. Kurczaka smarujemy dokładnie tłuszczem, obsypujemy solą i pieprzem. Układamy wszystko w brytfannie do pieczenia. Na wierzchu kładziemy liście laurowe i całe gałązki tymianku. Dolewamy wino i pieczemy ok 1,5 godziny.