Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-05-2014
Dobre mięso, aromatyczny czosnek i świeże zioła wystarczą do stworzenia prostego, aromatycznego dania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 556
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni C. Kurczaka myjemy dokładnie i porcjujemy. Czosnek rozdzielamy na ząbki ale nie obieramy. Kurczaka smarujemy dokładnie tłuszczem, obsypujemy solą i pieprzem. Układamy wszystko w brytfannie do pieczenia. Na wierzchu kładziemy liście laurowe i całe gałązki tymianku. Dolewamy wino i pieczemy ok 1,5 godziny.