Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-05-2014
Dobre mięso, aromatyczny czosnek i świeże zioła wystarczą do stworzenia prostego, aromatycznego dania.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni C. Kurczaka myjemy dokładnie i porcjujemy. Czosnek rozdzielamy na ząbki ale nie obieramy. Kurczaka smarujemy dokładnie tłuszczem, obsypujemy solą i pieprzem. Układamy wszystko w brytfannie do pieczenia. Na wierzchu kładziemy liście laurowe i całe gałązki tymianku. Dolewamy wino i pieczemy ok 1,5 godziny.