Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-05-2014
Dobre mięso, aromatyczny czosnek i świeże zioła wystarczą do stworzenia prostego, aromatycznego dania.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 110
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 294
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1201
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25545
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 110
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 294
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1201
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25545
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni C. Kurczaka myjemy dokładnie i porcjujemy. Czosnek rozdzielamy na ząbki ale nie obieramy. Kurczaka smarujemy dokładnie tłuszczem, obsypujemy solą i pieprzem. Układamy wszystko w brytfannie do pieczenia. Na wierzchu kładziemy liście laurowe i całe gałązki tymianku. Dolewamy wino i pieczemy ok 1,5 godziny.