Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla dzieci wino i koniak można zastąpić przecierem pomidorowym ,a potrawę doprawić do smaku octem z czerwonego wina.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3454
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2781
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 134
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 105
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3454
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2781
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 134
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 105
Składniki
Udka z kurczaka myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,usuwamy skórę. Czosnek i szalotkę obieramy . Czosnek siekamy ,szalotkę przepoławiamy. Marchewki czyścimy ,płuczemy ,obieramy i kroimy w półkrążki. W brytfannie rozgrzewamy masło ,dodajemy szalotkę ,czosnek i marchew i dusimy je przez kilka chwil ,po czym wyjmujemy i odstawiamy na bok. Do brytfanny wkładamy kurczaka i obsmażamy go ze wszystkich stron. Posypujemy mąką ,ponownie wkładamy warzywa i całość dusimy pod przykryciem 5 min. Wlewamy wino i koniak. Dodajemy zioła ,przyprawiamy solą ,pieprzem i gałką muszkatołową i dusimy 30 min pod przykryciem. Przed podaniem na talerzu posypujemy posiekaną natką pietruszki.