Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla dzieci wino i koniak można zastąpić przecierem pomidorowym ,a potrawę doprawić do smaku octem z czerwonego wina.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Składniki
Udka z kurczaka myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,usuwamy skórę. Czosnek i szalotkę obieramy . Czosnek siekamy ,szalotkę przepoławiamy. Marchewki czyścimy ,płuczemy ,obieramy i kroimy w półkrążki. W brytfannie rozgrzewamy masło ,dodajemy szalotkę ,czosnek i marchew i dusimy je przez kilka chwil ,po czym wyjmujemy i odstawiamy na bok. Do brytfanny wkładamy kurczaka i obsmażamy go ze wszystkich stron. Posypujemy mąką ,ponownie wkładamy warzywa i całość dusimy pod przykryciem 5 min. Wlewamy wino i koniak. Dodajemy zioła ,przyprawiamy solą ,pieprzem i gałką muszkatołową i dusimy 30 min pod przykryciem. Przed podaniem na talerzu posypujemy posiekaną natką pietruszki.