Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po chińsku z warzywami.

Kurczak po chińsku z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1421 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 1118

Filety z kurczaka z warzywami, o azjatyckim smaku.

Składniki

  • piersi z kurczaka 2 całe
  • ryż 300 g
  • olej 2 łyżki
  • mieszanka chińska 1 opakowanie 750 g (mrożone warzywa)
  • przyprawy do dań chińskich 2 opakowania (bez konserwantów)
  • woda 5 szklanek
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnku zagotowujemy wodę jedną łyżką domowej kostki rosołowej. Na patelni smażymy mieszankę chińską (20 minut). Usmażoną mieszankę wrzucamy do gotującej się wody z pastą rosołową. Pokrojony w kostkę filet smażymy na patelni dodając 1 łyżkę oleju. W szklance wody rozpuścić 2 opakowania przyprawy do dań chińskich.

  2. Podduszony filet z patelni wrzucamy do gotującego się garnka z mieszanką chińską.

  3. Dodajemy do garnka szklankę z rozpuszczonymi przyprawami do dań chińskich. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy 20 minut. Gotujemy ryż na sypko.

  4. Gotowe danie podajemy z ryżem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń