Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie powstać miała ryba po grecku, jednak widzieliśmy wielki potencjał w udkach kurczaka ;)
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 861
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 146
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 3035
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 861
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 146
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 3035
Składniki
Filety z udka kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z sosem, odstawiamy na godzinę. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Warzywa ścieramy na dużych oczkach, dusimy z niewielką ilością bulionu, dodajemy koncentrat. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, przykrywamy warzywami i zapiekamy pod przykryciem przez 25 min.