Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Składniki
Masło z posiekaną pietruszką utrzeć mikserem, dodać kilka kropel soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, uformować 4 wałki. Filety delikatnie roztłuc (rozbijając bardziej brzegi),skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym filecie ułożyć masło, zwinąć w rulon, tak aby masło nie wypadło. Odstawić do lodówki na ok godzinę. Po schłodzeniu, kotlety panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na maśle klarownym.