Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2645
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2645
Składniki
Masło z posiekaną pietruszką utrzeć mikserem, dodać kilka kropel soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, uformować 4 wałki. Filety delikatnie roztłuc (rozbijając bardziej brzegi),skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym filecie ułożyć masło, zwinąć w rulon, tak aby masło nie wypadło. Odstawić do lodówki na ok godzinę. Po schłodzeniu, kotlety panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na maśle klarownym.