Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka po koreańsku na kolację we dwoje lub rodzinny obiad. Zaskoczy cię jego bogactwo smaku i chrupiąca panierka. Kurczaka możesz usmażyć w głębokim oleju lub upiec. W każdej postaci jest po prostu pyszny!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10387
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4229
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423489
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10387
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4229
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423489
Składniki
Zacznij pracę od wykonania sosu. W garnku umieść wszystkie składniki sosu, następnie doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 3 minuty, aż cukier się rozpuści. Wyłącz. Jeśli sos za bardzo się zredukuje, możesz dolać łyżkę wody.
Kurczaka opłucz i włóż do mleka lub jogurtu i wstaw do lodówki na 30 minut. W miseczce przygotuj mąkę lub mąkę z bułka tartą. Sukcesywnie wyjmuj kurczaka z nabiału, obtaczaj w mące i smaż na głębokim tłuszczu (możesz też upiec). Pamiętaj, aby nie przepełniać patelni, ponieważ temperatura oleju bardzo spadnie, a kurczak nasiąknie tłuszczem.
Po usmażeniu wrzuć wszystkie kurczaki do miseczki z sosem, wymieszaj. Na koniec posyp sezamem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj od razu w towarzystwie ugotowanego na sypko ryżu.