Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka po koreańsku na kolację we dwoje lub rodzinny obiad. Zaskoczy cię jego bogactwo smaku i chrupiąca panierka. Kurczaka możesz usmażyć w głębokim oleju lub upiec. W każdej postaci jest po prostu pyszny!
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2890
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2890
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Składniki
Zacznij pracę od wykonania sosu. W garnku umieść wszystkie składniki sosu, następnie doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 3 minuty, aż cukier się rozpuści. Wyłącz. Jeśli sos za bardzo się zredukuje, możesz dolać łyżkę wody.
Kurczaka opłucz i włóż do mleka lub jogurtu i wstaw do lodówki na 30 minut. W miseczce przygotuj mąkę lub mąkę z bułka tartą. Sukcesywnie wyjmuj kurczaka z nabiału, obtaczaj w mące i smaż na głębokim tłuszczu (możesz też upiec). Pamiętaj, aby nie przepełniać patelni, ponieważ temperatura oleju bardzo spadnie, a kurczak nasiąknie tłuszczem.
Po usmażeniu wrzuć wszystkie kurczaki do miseczki z sosem, wymieszaj. Na koniec posyp sezamem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj od razu w towarzystwie ugotowanego na sypko ryżu.