Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po kowalsku to prosta propozycja na obiad. Przypomina siekane kotlety urozmaicone o smak pieczarek i aromatycznego sera cheddar. Podawaj go z dipem czosnkowym i ulubionymi dodatkami.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 299
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 193
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 550
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 299
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 193
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 550
Składniki
Filety z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość tłuszczu i dodaj cebulę. Smaż aż się zeszkli, a następnie dodaj pieczarki. Po chwili smażenia, zamieszaj, a kiedy warzywa zmiękną, odstaw do wystygnięcia.
W dużej misce wymieszaj pokrojone filety z kurczaka, podsmażoną cebulę i pieczarki, jajka, mąkę oraz starty ser żółty. Dodaj paprykę słodką, suszoną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
Nakładaj masę łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smaż około 4 minut z każdej strony aż ser się rozpuści, a kurczak po kowalsku się zarumieni.