Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po kowalsku to prosta propozycja na obiad. Przypomina siekane kotlety urozmaicone o smak pieczarek i aromatycznego sera cheddar. Podawaj go z dipem czosnkowym i ulubionymi dodatkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 650
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 650
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Składniki
Filety z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość tłuszczu i dodaj cebulę. Smaż aż się zeszkli, a następnie dodaj pieczarki. Po chwili smażenia, zamieszaj, a kiedy warzywa zmiękną, odstaw do wystygnięcia.
W dużej misce wymieszaj pokrojone filety z kurczaka, podsmażoną cebulę i pieczarki, jajka, mąkę oraz starty ser żółty. Dodaj paprykę słodką, suszoną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
Nakładaj masę łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smaż około 4 minut z każdej strony aż ser się rozpuści, a kurczak po kowalsku się zarumieni.