Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30988
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5184
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30988
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5184
Składniki
Skąd nazwa? Od 3 składników, które nadają wyjątkowy smak potrawie. A te składniki to miód, sos sojowy i sezam. W miseczce wymieszałam 4 łyżki płynnego miodu z 1 łyżką sosu sojowego. Pierś kurczaka pokroiłam w kosteczkę i namoczyłam w marynacie. Odłożyłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie kosteczki kurczaka obtoczyłam w ziarnach sezamu i smażyłam do zrumienienia na oleju. Podałam z ryżem.