Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty kurczak. Lekko słodki dzięki aromatom z piwa. Na karmi nas do syta :). Spróbujcie a na pewno nie pożałujecie.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8633
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 693
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8633
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 693
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie nacieramy go oliwą i mieszanką przypraw. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Następnego dnia butelkę z piwem namaczamy aby usunąć etykiety. Przygotowanego kurczaka nadziewamy na butelkę tak aby szyjka wystawała u góry. Otwieramy piwo. Pieczemy na ruszcie " na stojąco" podstawiając pod piwo niewielki talerzyk, a pod ruszt naczynie żaroodporne z wodą. Pieczemy ok. 1,5 godz w temp 180C. 10 minut przed końcem włączamy termoobieg aby uzyskać chrupiąca skórkę.