Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty kurczak. Lekko słodki dzięki aromatom z piwa. Na karmi nas do syta :). Spróbujcie a na pewno nie pożałujecie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12812
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4381
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12812
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4381
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie nacieramy go oliwą i mieszanką przypraw. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Następnego dnia butelkę z piwem namaczamy aby usunąć etykiety. Przygotowanego kurczaka nadziewamy na butelkę tak aby szyjka wystawała u góry. Otwieramy piwo. Pieczemy na ruszcie " na stojąco" podstawiając pod piwo niewielki talerzyk, a pod ruszt naczynie żaroodporne z wodą. Pieczemy ok. 1,5 godz w temp 180C. 10 minut przed końcem włączamy termoobieg aby uzyskać chrupiąca skórkę.