Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po tajsku z pysznym sosem orzechowym który sama zrobiłam.Podany na kolorowej i pysznej sałacie.
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 16
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 220
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 3537
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 27
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 911
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1167
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 16
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 220
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 3537
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 27
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 911
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1167
Składniki
Kurczak marynata: Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Przekładam do miski, dodaję mleczko kokosowe, pastę curry,olej, sos sojowy, czosnek drobno posiekany i całość mieszam dokładnie. Odstawiam na noc do lodówki żeby mięso przeszło marynatą. Na drugi dzień nadziewam na patyczki do szaszłyków paski mięsa. Mięso smażę na rozgrzanej patelni grillowej na oleju. Posypuję sezamem.
Sos orzechowy: Orzechy nerkowca prażę na suchej patelni. Przekładam do kielicha od blendera i miksuję. Cebulę i czosnek kroję i przesmażam na oleju. Dodaję do orzechów, wlewam sos sojowy, mleczko kokosowe, sok z cytryny i całość miksuję. Nie doprawiam bo sos sojowy już jest słony. Sos podaję z kawałkami orzechów uprażonych.
Sałatka: Sałatę myję i kroję nożem. Układam na talerzu albo na desce. Dodaję kawałki mango, por i marchewkę pokrojone w paski julienne, połówki pomidorów. Na sałacie układam mięso, podaję z sosem. Dekoruję natką pietruszki.