Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka przygotowany z pikantnymi i słodkimi dodatkami doskonale komponuje się z ryżem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
W miseczce mieszamy składniki marynaty: olej, curry, pieprz cytrynowy, sól, paprykę mieloną, posiekany czosnek i papryczkę chili. Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso zanurzamy w marynacie i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Po tym czasie mięso wraz z marynatą wrzucamy na patelnię i obsmażamy na rumiano. Ryż wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do zrumienionego mięsa dodajemy pokrojone w kostkę plastry ananasa i paprykę. Wlewamy sok z ananasa i całość dusimy do czau aż mięso będzie miękkie a sos zgęstnieje.
Na talerzach rozkładamy porcje ryżu a na nim przygotowanego fileta w sosie słodko-ostrym. Możemy posypać natką pietruszki lub kolendry.