Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nutka orientu
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1160
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13619
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2798
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1160
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13619
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2798
Składniki
Ryż gotujemy 15 min w osolonej wodzie. W tym czasie pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę przyprawiamy chilli lub ostrą papryką, solą. Wrzucamy na rozgrzną patelnie i smażymy,na oleju.
Do garnka wlewamy szklankę wody,listek laurowy i ziele angielskie(2-3 ziarenka). Gotujemy tą wodę, wrzucamy 4 łyżeczki żółtego curry i i około 4 łyżeczek curry tikka, i posiekaną pietruszkę( listek laurowy wyciągamy), posiekaną kolendrę. Dodajemy śmietanę. Sos się zagęści. Do smaku dajemy sól, można troche chilli lub czegoś pikantnego. Wrzucamy usmażone mieso.
Ryż odlewamy, nakładamy na talerz. Nakładamy sos z kurczakiem na ryż, na to łyżkę śmietany i pietruszkę, lub szczypiorek :)