Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nutka orientu
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1656
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1433
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1584
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1656
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1433
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1584
Składniki
Ryż gotujemy 15 min w osolonej wodzie. W tym czasie pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę przyprawiamy chilli lub ostrą papryką, solą. Wrzucamy na rozgrzną patelnie i smażymy,na oleju.
Do garnka wlewamy szklankę wody,listek laurowy i ziele angielskie(2-3 ziarenka). Gotujemy tą wodę, wrzucamy 4 łyżeczki żółtego curry i i około 4 łyżeczek curry tikka, i posiekaną pietruszkę( listek laurowy wyciągamy), posiekaną kolendrę. Dodajemy śmietanę. Sos się zagęści. Do smaku dajemy sól, można troche chilli lub czegoś pikantnego. Wrzucamy usmażone mieso.
Ryż odlewamy, nakładamy na talerz. Nakładamy sos z kurczakiem na ryż, na to łyżkę śmietany i pietruszkę, lub szczypiorek :)