Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyjątkowy smak dla lubiących coś nietypowego i ostrego...
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2658
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1035
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2658
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1035
Składniki
2 łyżki oliwy rozgrzać na dużej patelni dodać cebulę pokrojoną w krążki przesmażyć.Chili pozbawić nasion drobno posiekać i wraz z posiekanym imbirem i wyciśniętym czosnkiem dodać do cebuli smażyć ok 2-3 minuty.
Dodać przyprawy-chilli,kurkumę .garam masala i cukier wymieszać i podgrzewać kolejne 2 minuty
Dodać przecier pomidorowy a następnie pomidory z puszki całość dusić jeszcze kilka minut.Całość przełożyć do blendera i zmiksować na gładko.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić kurczaka lekko zrumienić,dodać zmiksowany sos i dusić ok 10 minut.Do gotowego sosu dodać jogurt ,co nada mu kremową konsystencję posypać kolendrą podawać z gotowanym ryżem.