Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyjątkowy smak dla lubiących coś nietypowego i ostrego...
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19214
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232085
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19214
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232085
Składniki
2 łyżki oliwy rozgrzać na dużej patelni dodać cebulę pokrojoną w krążki przesmażyć.Chili pozbawić nasion drobno posiekać i wraz z posiekanym imbirem i wyciśniętym czosnkiem dodać do cebuli smażyć ok 2-3 minuty.
Dodać przyprawy-chilli,kurkumę .garam masala i cukier wymieszać i podgrzewać kolejne 2 minuty
Dodać przecier pomidorowy a następnie pomidory z puszki całość dusić jeszcze kilka minut.Całość przełożyć do blendera i zmiksować na gładko.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić kurczaka lekko zrumienić,dodać zmiksowany sos i dusić ok 10 minut.Do gotowego sosu dodać jogurt ,co nada mu kremową konsystencję posypać kolendrą podawać z gotowanym ryżem.