Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa z chrupkością boczku i delikatnym smakiem młodej kapusty. To idealne połączenie dla tych, którzy cenią sobie aromatyczne i dobrze zbilansowane potrawy. Boczek nadaje kurczakowi wyjątkowego smaku i tekstury, a młoda kapusta dodaje świeżości i lekkości. Danie to jest proste w przygotowaniu, ale efekt końcowy zachwyci każdego smakosza.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25868
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3023
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25868
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3023
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
1. Przygotowanie mięsa: • Kurczaka kroję na mniejsze kawałki i doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. • Każdy kawałek mięsa owijam plastrem boczku.
2. Przygotowanie warzyw: • Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram i kroję w kostkę. • Warzywa układam na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Przygotowanie sosu: • W naczyniu mieszam wodę, przecier pomidorowy, śmietanę, sól, pieprz, słodką paprykę i cukier. • Taką mieszanką polewam kapustę z marchewką.
4. Układanie mięsa: • Na kapuście układam kawałki mięsa zawinięte w boczek. • Całość posypuję suszonym rozmarynem. 5. Pieczenie: • Naczynie żaroodporne wstawiam do rozgrzanego piekarnika i piekę przez 40 minut w temperaturze 180°C.
6. Podanie: • Gotowe danie podaję z ziemniakami. 7. Smacznego! Ciesz się pysznym kurczakiem w boczkach na młodej kapuście, idealnym na rodzinny obiad czy kolację.