Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w boczku z ziemniaczanym nadzieniem

Kurczak w boczku z ziemniaczanym nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2140 Ocena: 47665

Dodano:

Odsłon: 6904

Bo z nami jest właśnie tak…by produkty nie zmarnowały się, a to promocja, a to coś tam i właśnie tak później wychodzi. A wyszło pysznie, więc gorąco polecamy, nie tylko do piekarnika, również na grilla ;)

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 300 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 200 g surowego wędzonego boczku w plastrach
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce, doprawiamy solą i pieprzem, odciskamy z nadmiaru płynu.
    Udka z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy kości.
    Udka rozkładamy skórą do spodu, dodajemy farsz, zawijamy jak na roladki, oprószamy solą i pieprzem.
    Udka owijamy w boczek, układamy na blaszce, zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C.
    Podajemy z ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń