Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą można podawać i z ziemniakami, i z ryżem, i z makaronem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy na patelnię, solimy i podsmażamy. Następnie przekładamy je do garnka.
Brokuł myjemy i dzielimy na małe różyczki. Wkładamy je do garnka z kurczakiem i zalewamy bulionem. Dusimy ok. 15 minut, aż brokuł zmięknie.
Jogurt naturalny mieszamy dokładnie w misce z mąką i odrobiną wody. Wlewamy to do garnka, w którym jest brokuł i kurczak, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dusimy jeszcze ok. 3-4 minuty.