Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i efektowne, do tego sycące. Przygotowuję się bardzo szybko.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13127
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2495
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3642
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4564
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13127
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2495
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3642
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4564
Składniki
Pierś rozcinamy delikatnie, tworząc coś w rodzaju kieszonki, przyprawić, posypać oregano. Nałożyć do tej kieszonki podsmażone pieczarki (ok. jednej łyżki) przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i 2 plastry sera wędzonego)
rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć "bandażowanie". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd
piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem. Podawać z sałatą z pomidorami, paprykę... korzystałam z przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html, tam też w bardzo przystępny sposób pokazano bandażowanie