Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie z pewnością pokochają wasze dzieci, a i wam z pewnością będzie bardzo smakowało !!!
Szaszłyki z karkówki to klasyka polskiego grilla – soczyste, aromatyczne i pe...
Odsłon: 295
Szaszłyki z karkówki to klasyka polskiego grilla – soczyste, aromatyczne i pe...
Odsłon: 295
Składniki
Filet umyć, pokroić w kawałeczki o mniej więcej takiej samej wielkości, przyprawić przyprawą curry, solą i pieprzem. Wsadzić do lodówki na minimum 1 godz. Do miski wsypać wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i sporządzić gęstą masę.
Kurczaka dodać do ciasta naleśnikowego i dokładnie wszystkie kawałki w nim obtoczyć. Następnie do wysokiego garnka wlać olej i wrzucać na rozgrzany tłuszcz po kilka kawałków tak, aby przykrywał je tłuszcz i smażyć na złoty kolor.