Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie z pewnością pokochają wasze dzieci, a i wam z pewnością będzie bardzo smakowało !!!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 172
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1118
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12052
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 172
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1118
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12052
Składniki
Filet umyć, pokroić w kawałeczki o mniej więcej takiej samej wielkości, przyprawić przyprawą curry, solą i pieprzem. Wsadzić do lodówki na minimum 1 godz. Do miski wsypać wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i sporządzić gęstą masę.
Kurczaka dodać do ciasta naleśnikowego i dokładnie wszystkie kawałki w nim obtoczyć. Następnie do wysokiego garnka wlać olej i wrzucać na rozgrzany tłuszcz po kilka kawałków tak, aby przykrywał je tłuszcz i smażyć na złoty kolor.