Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17402
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 539
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 82
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 208
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17402
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 539
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 82
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 208
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w większa kostkę, W misce mieszamy przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, gałkę muszkatołową, paprykę słodką mieloną, kurkumę, ¾ łyżeczki przyprawy curry, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy do marynaty pokrojone piersi z kurczaka i dokładnie mieszamy, aby wszystkie kawałki mięsa było obtoczone przyprawami. Przykrywamy miskę i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wkładamy mięso wraz z marynatą oraz wsypujemy cebulę. Smażymy na małym ogniu, aż wszystko się zarumieni. Dosypujemy 1,5 łyżeczki curry i zalewamy całość jogurtem naturalnym, dokładnie mieszamy i pozostawiamy chwilę na ogniu. W razie potrzeby doprawiamy sos solą i pieprzem.