Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w niecodziennej odsłonie.
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w większa kostkę, W misce mieszamy przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, gałkę muszkatołową, paprykę słodką mieloną, kurkumę, ¾ łyżeczki przyprawy curry, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy do marynaty pokrojone piersi z kurczaka i dokładnie mieszamy, aby wszystkie kawałki mięsa było obtoczone przyprawami. Przykrywamy miskę i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wkładamy mięso wraz z marynatą oraz wsypujemy cebulę. Smażymy na małym ogniu, aż wszystko się zarumieni. Dosypujemy 1,5 łyżeczki curry i zalewamy całość jogurtem naturalnym, dokładnie mieszamy i pozostawiamy chwilę na ogniu. W razie potrzeby doprawiamy sos solą i pieprzem.
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w większa kostkę, W misce mieszamy przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, gałkę muszkatołową, paprykę słodką mieloną, kurkumę, ¾ łyżeczki przyprawy curry, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy do marynaty pokrojone piersi z kurczaka i dokładnie mieszamy, aby wszystkie kawałki mięsa było obtoczone przyprawami. Przykrywamy miskę i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wkładamy mięso wraz z marynatą oraz wsypujemy cebulę. Smażymy na małym ogniu, aż wszystko się zarumieni. Dosypujemy 1,5 łyżeczki curry i zalewamy całość jogurtem naturalnym, dokładnie mieszamy i pozostawiamy chwilę na ogniu. W razie potrzeby doprawiamy sos solą i pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 27
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 356