Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w krakersowej panierce

Kurczak w krakersowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2317 Ocena: 14644

Dodano:

Odsłon: 2258

W takiej panierce smakuje wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet z kurczaka 1 podwójny
  • Maślanka 2 szklanki
  • Krakersy 1 opakowanie
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek mielony do smaku
  • Olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety opłukać, osuszyć, posypać przyprawami i włożyć do maślanki na 2-3 godziny. Następnie krakersy wsypać do foliowego woreczka i utłuc. Filety wyjąć z maślanki, obtaczać w krakersach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń