Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mały eksperyment kulinarny - propozycja na smaczne i finezyjne połączenie kurczaka z mleczkiem kokosowym, smakiem karamboli, tymianku, rodzynek i miodu. Danie bardzo orientalne z mnóstwem aromatów i nutką słodkości.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Kaszę Bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mleka i płaską łyżeczką oleju kokosowego. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, które obsypujemy solą, pieprzem oraz tymiankiem, dodajemy olej kokosowy, mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. Rodzynki zalewamy około 70 ml gorącej wody. Karambolę dzielimy na gwiazdki, wyciągamy twarde środki oraz pestki i kroimy na mniejsze kawałki.
Kurczaka smażymy na delikatnie złoty kolor, dodajemy wodę wraz z rodzynkami, mleczko kokosowe, miód i dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy kawałki karamboli i dusimy jesze chwilę do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Na sam koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka podajemy z kaszą Bulgur. Życzę smacznego! :)