Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o smaku sodko-kwaśnym, warto spróbować.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1136
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2214
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4257
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1136
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2214
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4257
Składniki
Mięso pokroić w paski, dodać miód, ocet balsamiczny, sos sojowy, 2 ząbki czosnku ( wyciśnięty przez praskę) , imbir i posolić, wymieszać i pozostawić na 2 godz. w lodówce.
W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pozostały czosnek. Następnie dodać marchewkę i seler pokrojone w słupki oraz paprykę pokrojoną w paski. Dodać 4 łyżki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Gdy warzywa będą miękkie ( ale nie rozgotowane ) dodać przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku.
Ananas pokroić w kostkę , kukurydzę odsączyć i dodać do warzyw, wszystko razem wymieszać, odstawić z ognia.
W głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej i smażyć mięso do odparowania .
Mięso połączyć z warzywami. Podawać z ryżem i surówką. Życzę smacznego :)