Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o smaku sodko-kwaśnym, warto spróbować.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666245
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 73
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 519
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5725
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666245
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 73
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 519
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5725
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Składniki
Mięso pokroić w paski, dodać miód, ocet balsamiczny, sos sojowy, 2 ząbki czosnku ( wyciśnięty przez praskę) , imbir i posolić, wymieszać i pozostawić na 2 godz. w lodówce.
W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pozostały czosnek. Następnie dodać marchewkę i seler pokrojone w słupki oraz paprykę pokrojoną w paski. Dodać 4 łyżki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Gdy warzywa będą miękkie ( ale nie rozgotowane ) dodać przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku.
Ananas pokroić w kostkę , kukurydzę odsączyć i dodać do warzyw, wszystko razem wymieszać, odstawić z ognia.
W głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej i smażyć mięso do odparowania .
Mięso połączyć z warzywami. Podawać z ryżem i surówką. Życzę smacznego :)