Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o smaku sodko-kwaśnym, warto spróbować.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1656
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16290
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1656
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16290
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6560
Składniki
Mięso pokroić w paski, dodać miód, ocet balsamiczny, sos sojowy, 2 ząbki czosnku ( wyciśnięty przez praskę) , imbir i posolić, wymieszać i pozostawić na 2 godz. w lodówce.
W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pozostały czosnek. Następnie dodać marchewkę i seler pokrojone w słupki oraz paprykę pokrojoną w paski. Dodać 4 łyżki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Gdy warzywa będą miękkie ( ale nie rozgotowane ) dodać przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku.
Ananas pokroić w kostkę , kukurydzę odsączyć i dodać do warzyw, wszystko razem wymieszać, odstawić z ognia.
W głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej i smażyć mięso do odparowania .
Mięso połączyć z warzywami. Podawać z ryżem i surówką. Życzę smacznego :)