Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w porach

Kurczak w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3900

Dodano:

Odsłon: 1750

Pyszny, sycący i niezwykle aromatyczny. Tymianek i por to połączenie idealne.
Reklama
Reklama
Kurczak w porach

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyj pod bieżącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj z każdej strony przeciśniętym przez praskę czosnkiem. posyp tymiankiem (może być suszony). Kurczaka smaż na złoto z każdej strony. Gdy się zrumieni dodaj pokrojonego w plasterki pora. Wlej bulion. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Sos można także zabielić śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń