Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, sycący i niezwykle aromatyczny. Tymianek i por to połączenie idealne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12792
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14032
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5838
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12792
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14032
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5838
Składniki
Kurczaka umyj pod bieżącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj z każdej strony przeciśniętym przez praskę czosnkiem. posyp tymiankiem (może być suszony). Kurczaka smaż na złoto z każdej strony. Gdy się zrumieni dodaj pokrojonego w plasterki pora. Wlej bulion. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Sos można także zabielić śmietaną.