Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, sycący i niezwykle aromatyczny. Tymianek i por to połączenie idealne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11178
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6418
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5438
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13409
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11178
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6418
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5438
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13409
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5177
Składniki
Kurczaka umyj pod bieżącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj z każdej strony przeciśniętym przez praskę czosnkiem. posyp tymiankiem (może być suszony). Kurczaka smaż na złoto z każdej strony. Gdy się zrumieni dodaj pokrojonego w plasterki pora. Wlej bulion. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Sos można także zabielić śmietaną.