Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, sycący i niezwykle aromatyczny. Tymianek i por to połączenie idealne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10104
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4615
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8393
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10104
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4615
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 660
Składniki
Kurczaka umyj pod bieżącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj z każdej strony przeciśniętym przez praskę czosnkiem. posyp tymiankiem (może być suszony). Kurczaka smaż na złoto z każdej strony. Gdy się zrumieni dodaj pokrojonego w plasterki pora. Wlej bulion. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Duś pod przykryciem przez ok. 20 minut. Sos można także zabielić śmietaną.