Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe i nie tylko.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10521
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4531
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424286
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10521
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4531
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424286
Składniki
Zalewa: Olej, sól, pieprz, papryka, przyprawa do kurczaka, czosnek i ostra papryka, ketchup, mieszamy. W tak przygotowaną zalewę wkładamy kurczaka i zostawiamy najlepiej na noc w lodówce.
Na patelnie zlewamy odrobinę oleju z zalewy i złocimy na niej kurczaka z obu stron, do reszty zalewy dodajemy konfiturę śliwkową,cukier i trochę wodę, polewamy nią kurczaka i pieczemy przez 40 – 45 minut, pilnując by się nie przypaliło, jeżeli trzeba dolewając wodę.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, po odcedzeniu dodajemy masło i koperek, przykrywamy pokrywką, delikatnie potrząsamy i gotowe. Podajemy z ulubioną sałatką.