Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe i nie tylko.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 324
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15087
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3046
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 324
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15087
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3046
Składniki
Zalewa: Olej, sól, pieprz, papryka, przyprawa do kurczaka, czosnek i ostra papryka, ketchup, mieszamy. W tak przygotowaną zalewę wkładamy kurczaka i zostawiamy najlepiej na noc w lodówce.
Na patelnie zlewamy odrobinę oleju z zalewy i złocimy na niej kurczaka z obu stron, do reszty zalewy dodajemy konfiturę śliwkową,cukier i trochę wodę, polewamy nią kurczaka i pieczemy przez 40 – 45 minut, pilnując by się nie przypaliło, jeżeli trzeba dolewając wodę.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, po odcedzeniu dodajemy masło i koperek, przykrywamy pokrywką, delikatnie potrząsamy i gotowe. Podajemy z ulubioną sałatką.