Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe i nie tylko.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65082
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 444
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5789
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 554
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65082
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 444
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5789
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 554
Składniki
Zalewa: Olej, sól, pieprz, papryka, przyprawa do kurczaka, czosnek i ostra papryka, ketchup, mieszamy. W tak przygotowaną zalewę wkładamy kurczaka i zostawiamy najlepiej na noc w lodówce.
Na patelnie zlewamy odrobinę oleju z zalewy i złocimy na niej kurczaka z obu stron, do reszty zalewy dodajemy konfiturę śliwkową,cukier i trochę wodę, polewamy nią kurczaka i pieczemy przez 40 – 45 minut, pilnując by się nie przypaliło, jeżeli trzeba dolewając wodę.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, po odcedzeniu dodajemy masło i koperek, przykrywamy pokrywką, delikatnie potrząsamy i gotowe. Podajemy z ulubioną sałatką.