Kurczak w sosie curry.
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 duże cebule
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 1/2 op. curry
- 100 g przecieru pomidorowego
- 3 liście laurowe
- 2 szkl. wody
- 200 g śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
- szczypta cukru
- sól, pieprz do smaku ( wg uznania )
- 2 łyżki oleju
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 duże cebule
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 1/2 op. curry
- 100 g przecieru pomidorowego
- 3 liście laurowe
- 2 szkl. wody
- 200 g śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
- szczypta cukru
- sól, pieprz do smaku ( wg uznania )
- 2 łyżki oleju

Etapy przygotowania
W głębokiej patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną cebulę.
Kurczaka pokroić w kostkę i dodać do cebuli, chwilę podsmażyć.
Następnie dodać wodę, liść laurowy, przecier pomidorowy, kostkę bulionu, szczyptę cukru i dusić pod przykryciem ok 40 min.

Na koniec wlać śmietanę i energicznie mieszać, aby się nie zważyła. Podawać z ryżem. Życzę smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 55
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 426

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1074
Ostatnio komentowane przepisy

Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 55
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 426

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1074



Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 duże cebule
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 1/2 op. curry
- 100 g przecieru pomidorowego
- 3 liście laurowe
- 2 szkl. wody
- 200 g śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
- szczypta cukru
- sól, pieprz do smaku ( wg uznania )
- 2 łyżki oleju
W głębokiej patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną cebulę.
Kurczaka pokroić w kostkę i dodać do cebuli, chwilę podsmażyć.
Następnie dodać wodę, liść laurowy, przecier pomidorowy, kostkę bulionu, szczyptę cukru i dusić pod przykryciem ok 40 min.
Na koniec wlać śmietanę i energicznie mieszać, aby się nie zważyła. Podawać z ryżem. Życzę smacznego :)
Super danie:)