Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i proste do przygotowania danie. Świetnie smakuje z ryżem lub makaronem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka lub kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Polędwiczki umyć, osuszyć i dodać do cebuli.
Dusić pod przykryciem przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Dodać curry, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, około 500 ml wody i doprowadzić do wrzenia.
Mąkę dokładnie rozmieszać z około 150 ml letniej wody, wlać do gotującego się sosu, wymieszać i gotować jeszcze przez około 3 minuty.
Podawać z dowolnego rodzaju ryżem lub makaronem.