Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne przygotowanie kurczaka w azjatyckim stylu.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3007
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 177
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3007
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 177
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, a kawałki obsypujemy solą, kolorowym pieprzem, dodajemy łyżeczkę curry i łyżkę oleju sezamowego. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 - 15 minut.
Następnie kawałki kurczaka smażymy na oleju sezamowym na delikatnie złoty kolor, a na koniec smażenia dodajemy posiekane liście bazylii, natkę pietruszki oraz pokrojone w drobną kosteczkę ząbki czosnku. Zawartość patelni zalewamy przecierem pomidorowym (najlepiej domowym), dodajemy łyżeczkę curry, słodką i ostrą paprykę i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy sos sojowy, cukier trzcinowy i jeszcze chwilę dusimy. Na sam koniec całość doprawiamy kolorowym pieprzem, solą i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną. Podajemy z ryżem pełnoziarnistym. Życzę smacznego! :)