Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne przygotowanie kurczaka w azjatyckim stylu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1592
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2397
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1592
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, a kawałki obsypujemy solą, kolorowym pieprzem, dodajemy łyżeczkę curry i łyżkę oleju sezamowego. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 - 15 minut.
Następnie kawałki kurczaka smażymy na oleju sezamowym na delikatnie złoty kolor, a na koniec smażenia dodajemy posiekane liście bazylii, natkę pietruszki oraz pokrojone w drobną kosteczkę ząbki czosnku. Zawartość patelni zalewamy przecierem pomidorowym (najlepiej domowym), dodajemy łyżeczkę curry, słodką i ostrą paprykę i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy sos sojowy, cukier trzcinowy i jeszcze chwilę dusimy. Na sam koniec całość doprawiamy kolorowym pieprzem, solą i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną. Podajemy z ryżem pełnoziarnistym. Życzę smacznego! :)