Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 50
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 237
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 250
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 50
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 237
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 250
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Na tarce zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy. Pomarańcze obrać i pokroić w małą kostkę. Do osobnego garnka wlać sok z pomarańczy, ocet, cukier, ketchup i miód. Mieszać dokładnie i zagotować W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z wodą i dodać do sosu. Pomarańcz oraz skórkę dać do kurczaka. Chwilę podsmażyć razem, doprawić do smaku. Do kurczaka wlać sos, wymieszać. Podawać z ugotowanym ryżem.