Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie pomarańczowym

Kurczak w sosie pomarańczowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3359

Dodano:

Odsłon: 587

:)

Składniki

  • Podwójna pierś z kurczaka,
  • 2 pomarańcza,
  • 2 torebki ryżu,
  • olej,
  • sól, pieprz, chili,
  • szklanka soku z pomarańczy ( może być z kartonu),
  • 2 łyżki octu,
  • 5 łyżek cukru pudru,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżki wody,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Na tarce zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy. Pomarańcze obrać i pokroić w małą kostkę. Do osobnego garnka wlać sok z pomarańczy, ocet, cukier, ketchup i miód. Mieszać dokładnie i zagotować W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z wodą i dodać do sosu.
    Pomarańcz oraz skórkę dać do kurczaka. Chwilę podsmażyć razem, doprawić do smaku. Do kurczaka wlać sos, wymieszać.
    Podawać z ugotowanym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dodusia222 13 czerwca 2016 fajny pomysł na kurczaka:) na pewno wykorzystam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń